![]() |
قالب وبلاگ انتخاب شده![]() مشاهده قالب وبلاگ |
قالب وبلاگ قبلی ![]() |
نام قالب : قالب وبلاگ اسلایدشو میوه
نوع استایل : دو ستونه
وزن قالب : متوسط
نوع قالب : گرافیکی ، اسلایدشو
مناسب موضوعات : قالب میوه,قالب وبلاگ میوه,قالب آلو,قالب وبلاگ آلو,قالب تغذیه,قالب وبلاگ تغذیه
مرورگرهای سازگار : همه مرورگرها ، همه ورژن ها
کد قالب بلاگفا
کد قالب پارسی بلاگ
کد قالب بلاگ اسکای
کد قالب لوکس بلاگ
کد قالب رزبلاگ
کد قالب نی نی وبلاگ
کد موزیک پیشنهادی قالب وبلاگ میوه |
تغذیه :
نیاز انسان به خوراک یکی از احتیاجات
ذاتی یا فیزیولوژیک است که مهمترین عامل بقای زندگی و طول عمر میباشد. احتیاج
به خوراک دائمی است و ارگانیسم را مجبور میکند تا برای بدست آوردن خوراک و رفع
گرسنگی کوشش کند.
تغذیه صحیح رشد را میسر میسازد، به تندرستی و طول عمر میانجامد و با تأثیر بر
روی مغز و روان سبب رشد فکری میگردد.
غذای انسان باید شامل پروتئینها، چربیها، کربوهیدراتها، مواد معدنی، ویتامین
و آب باشد تا رشد و سلامت یاختههای بدن تأمین شود. این مواد با تغییراتی که در
لوله گوارش حاصل میکنند قابل جذب میشوند و برای تأمین نیازهای حیاتی مورد
استفاده یاختههای بدن قرار میگیرند.
تا اوایل سده ۱۹ مفهوم غذاخوردن فقط پرکردن شکم بود و احساس گرسنگی بشر را
وادار میکرد تا آنچه را در دسترس خود میدید بدون توجه به کمیت و کیفیت آن
مصرف کند. شهرنشینی و تشکیل اجتماعات باعث ایجاد تغییرات زیادی در طرز تغذیه
بشر شدهاست. اولین اجتماعات و شهرها در میانرودان، آسیای غربی، مصر و یونان
بوجود آمدند. شهرنشینهای اولیه کشاورزی و دامپروری را به خوبی میدانستند و
برای تغذیه خود از محصولات متنوع استفاده میکردند. ایران نخستین کشور جهان است
که انسان اولیه در آن به کشاورزی و پرورش دام پرداختهاست. ( آرتور کیت و دکتر
ارنست هرتسفیلد در کتابی به نام صنایع ایران ثابت کردهاند که کشاورزی و تمدن
از فلات ایران شروع شدهاست). در حفاریهایی که در بعضی از نقاط ایران نظیر
شوشتر، دامغان، تخت جمشید و تپه سیلک کاشان به عمل آمده نشان میدهد که تاریخ
کشاورزی در ایران متجاوز از ۶۰۰۰ هزار سال است.
تاریخچهٔ تغذیه در یونان نشان میدهد که مردم یونان باستان برای تغذیه اهمیت
زیادی قائل بودند و این جمله به آنان منسوب است که: «برای تقویت روح هرگز جسم
را نباید فراموش کرد و باید مردم را با ورزش و غذای مناسب تربیت کرد.» شواهد
نشان میدهد که در زمانهای قدیم مردم یونان بیشتر از گیاهان تغذیه میکردند و
مصرف گوشت گوسفند، پرندگان، شکر، لبنیات و ماهی نیز در بین بعضی از طبقات
اجتماع معمول بودهاست. همچنین روغن زیتون را بسیار مصرف میکردهاند.
در روم قدیم مردم کشاورزی میکردند و از غلات، بقولات و میوه و بعضی از انواع
سبزیها تغذیه میکردند. غلات غذای اصلی آنها را تشکیل میداد و مصرف گوشت منحصر
به طبقة اشراف بود. در دورانهای بعد یعنی پس از استقرار امپراتوری در روم وضع
تغذیة مردم تغییر کرد و رومیان بعد از فتوحات مختلف از تغذیه مردم سرزمینهای
فتح شده تقلید کرده و در این راه جانب افراط میپیمودند. البته این طرز تغذیه
مربوط به طبقات مرفه و اعیان بود درحالیکه مردم عادی تغذیه سادهای داشتند. در
این زمان حتی کتب آشپزی نیز در روم منتشر شده که کتاب Deipnosphistae اثر
Athenaeus در قرن دوم میلادی چاپ شده و طرز تهیه غذاهای گوشتی، سبزیها و
اطلاعات دیگری در آن شرح داده شدهاست.
در مورد رژیمهای غذایی آغاز پیدایش آن به لوحه ای متعلق به سال ۱۹۰۰ قبل از
میلاد مسیح در ناحیه سومر مربوط میشود که در آن برنامه غذایی یک کودک نوشته
شده و در حال حاضر در موزه باستانشناسی استانبول نگهداری میشود.
طی دورانهای مختلف تاریخ و از دیدگاه مذاهب گوناگون، رژیمهای غذایی حائز اهمیت
بسیار بوده و در بسیاری از کتب مذهبی مطالبی در زمینة تغذیه در دوران بارداری،
شیردهی و روزه منعکس شدهاست. بقراط غالباً نصایح و توصیههایی در زمینه مصرف
یا عدم مصرف بعضی از غذاها به بیماران خود میکردهاست و اکثر پزشکان یونان
باستان رژیم درمانی را به عنوان بخش مهمی از معالجة بیماریها بکار میبردند.
زکریای رازی که از دید عده زیادی پدر علم تغذیه شناخته شده توصیههای مختلفی در
زمینة رژیمهای غذایی دارد. همچنین در کتاب حفظ الصحه اثر اسرف بن محمد در زمینه
تغذیه و رژیم در دوران مختلف زندگی مطالبی سودمند عنوان شدهاست.
با وجود اهمیت زیاد این رشته در حفظ سلامت انسان از گذشته تا حال داشته، ولی تا
سالهای پایان جنگ جهانی اول هیچ سازمانی که رسما در این زمینه فعالیت کند وجود
نداشت، تا اینکه در سال ۱۹۱۷ نخستین انجمن مربوط به رژیمدانان توسط گروهی از
کارشناسان تغذیه آمریکا تأسیس شد. این انجمن برای اولین بار مجله علمی رژیم
شناسان را در سال ۱۹۲۵ منتشر کرد. و به تدریج دامنه فعالیت خود را در زمینه
مدیریت خدمات غذایی مراکز تغذیه توسعه داد.
دانشآموختگان این رشته که رژیمشناس (Dietition) نامیده میشوند، باید تمام
اطلاعات و دانش خود را در راه کمک به برقراری و بهبود سلامت بشر بکار گیرند.
اصطلاح رژیم درمانی یا درمان با رژیم (Diet-therapy) به معنای استفاده از رژیم
غذایی نه فقط برای بیماران بلکه برای افراد سالم نیز است. بدین معنی که افراد
سالم نیز باید به نوبه خود از رژیم غذایی مناسب استفاده کنند تا بدین وسیله از
ابتلا به سوءتغذیه مصون مانده و از سلامت کامل برخوردار شوند.
پیرشدن و سالخوردگی با کاهش تدریجی فعالیتهای فیزیکی و افزایش بیماریهای مزمن
همراه میشود و به نظر میرسد که بهبود تغذیه تا حد زیادی قادر است از این
مشکلات پیشگیری کند و یا آنها را تخفیف دهد. به همین دلیل یکی از مسائل مهم
سالمندان، مسائل پزشکی و بهداشتی از جمله وضعیت تغذیه آنهاست. با افزایش سن،
نیاز آنها به انرژی کاهش یافته و تمایل به مصرف غذا کمتر میشود. در این حال
اگر انتخاب غذا درست صورت نگیرد، میزان دریافت مواد مغذی ضروری در آنها
پایینتر از حد مطلوب خواهد بود. عوامل مؤثر در ایجاد مشکلات تغذیهای سالمندان
بدین شرح می باشند:
۱ - عوامل جسمانی: مانند کاهش کل انرژی مورد نیاز، بیماریهای مزمن، بیاشتهایی،
تغییر حس چشایی، خرابی دندانها، بیتحرکی، ناتوانی جسمی، مشکلات گوارشی،
تداخلات دارویی و یا تداخل غذا و داروها
۲ - مشکلات روحی و روانی: افسردگی، تنهایی، از دست دادن همسر
۳ - مشکلات اقتصادی: درآمد کم، کمبود امکانات برای تهیه و طبخ غذای مناسب و
زندگی در آسایشگاه
نیازهای تغذیهای سالمندان میزان انرژی مورد نیاز : با افزایش سن میزان نیاز به
انرژی کاهش مییابد که میتواند به دلیل کاهش فعالیت جسمی، کاهش توده عضلانی و
فعال بدن باشد. در صورت دریافت مازاد بر نیاز انرژی مشکلات و عوارضی مانند
چاقی، فشارخون، بیماریهای قلبیعروقی برای سالمند ایجاد میشود. میزان نیاز به
انرژی برای هر سالمند متفاوت بوده و براساس وزن، قد، شرایط فیزیکی و سلامتی وی
محاسبه میشود.
میزان پروتئین مورد نیاز سالمندان : با افزایش سن علاوه بر کاهش توده عضلانی،
ذخیره پروتئینی بدن نیز کاهش مییابد و میزان نیاز به پروتئین با افزایش سن نه
تنها کاهش نیافته بلکه ثابت مانده و یا افزایش مییابد. بویژه در صورت ابتلا به
بیماریها و یا عفونتها که این مسئله بسیار مهم میباشد. توصیه میشودچهل تا
شصت درصد از انرژی دریافتی روزانه سالمندان از پروتئینها به ویژه پروتئینهای
با کیفیت بالا تامین شود.
غذاهايي مثل شير و بيسکويت، نان و خرما، نان و پنير، کيک، کلوچهها، ميوه يا
آبميوه و يا انواع شربتهاي خانگي، انواع خشکبار مثل بادام، گردو، پسته، کشمش،
برگه، توت خشک بهعنوان ميانوعده براي کودکان بسيار مناسب هستند.
سوءتغذیه نوعی بیماری بهشمار میآید که به علت مصرف ناکافی یا بیش از اندازهً
یک یا چند مادهٔ غذایی بروز میکند. در بسیاری از کشورهای در حال توسعه یکی از
بزرگترین مشکلات مربوط به تغذیه قحطی و کمبود مواد غذایی لازم برای سوختوساز
بدن است. با این وجود، سوءتغذیه در همهٔ کشورهای جهان با نمودهای گوناگون چون
چاقی، بدخوری و یا کمخوری دیده میشود. بر پایه آمار سازمان بهداشت جهانی،
سوءتغذیه بزرگترین عامل مرگومیر کودکان است.
از مهمترین دلایل سوءتغذیه در جهان میتوان کمبود مواد غذایی و کیفیت نامناسب
آنها را نام برد. قحطیها، کمبود آب و خشکی، جنگها و آفات محصولات کشاورزی
موجب تشدید این دو مورد میشوند. افزایش جمعیت، گسترش بیابانها، فقر و رژیم
غذایی نادرست به علت نبود اطلاعات و دانش کافی نیز نقش ایفا میکنند. باید توجه
داشت که خود سوءتغذیه موجب بروز بیماریها و اختلالاتی در سیستم ایمنی و گوارش
بدن میشود که جذب برخی از مواد غذایی لازم برای متابولیسم بدن را دچار مشکل
میکند. از طرفی دیگر، پرخوری، بدخوری و حتی رژیمهای سخت لاغری میتوانند موجب
سوءتغذیه شوند.
در کشورهای در حال توسعه، سوءتغذیه موجب بیماریهایی چون آنمی، کواشیورکور،
راشیتیسم، یا کوری (به علت کمبود ویتامین آ) میشود. طبق آمار سال ۲۰۰۴ یونیسف،
کمبود آهن در نوزادان بین ۶ تا ۲۴ ماه ۴۰ تا ۶۰٪، و کمبود ید ۱۰ تا ۱۵٪ بر رشد
مغز و هوش تأثیر میگذارد. به علاوه، کمبود آهن و ید موجب به دنیا آمدن سالانهٔ
۱۸ میلیون نوزاد دچار عقبماندگی ذهنی شده، و کمبود ویتامین آ مرگ سالانهٔ یک
میلیون کودک را به همراه دارد.
قالب وبلاگ میوه : قالب میوه,قالب وبلاگ میوه,قالب آلو,قالب وبلاگ آلو,قالب تغذیه,قالب وبلاگ تغذیه قالب وبلاگ اسلایدشو میوه