قالب وبلاگ انتخاب شده مشاهده قالب وبلاگ |
قالب وبلاگ قبلی |
نام قالب : قالب وبلاگ اسلاید شو آشپزی
نوع استایل : سه ستونه
وزن قالب : متوسط
نوع قالب : گرافیکی ، اسلایدشو
مناسب موضوعات : قالب وبلاگ آشپزی,قالب آشپزی,قالب وبلاگ اسلاید شو آشپزی,قالب وبلاگ
مرورگرهای سازگار : همه مرورگرها ، همه ورژن ها
کد قالب بلاگفا
کد قالب پارسی بلاگ
کد قالب بلاگ اسکای
کد قالب لوکس بلاگ
کد قالب رزبلاگ
کد قالب نی نی وبلاگ
کد موزیک پیشنهادی قالب وبلاگ آشپزی |
آشپزی:
آشپزی عمل آمادهکردن مواد غذائی برای مصرف است. این اصطلاح معمولاً به معنی
محدودتری به کار میرود، که اِعمال گرما به غذا برای تغییر شیمیایی طعم، بافت،
ظاهر، و یا خواص غذایی آن است. وقتی انسان در هزاران سال پیش آتش را کشف کرد،
آشپزی ویژگی فرهنگی بسیار رایجی شد. هر کشور برای خود نوع خاصی از آشپزی را
دارد که بسیار متنوع و گوناگون است. مثلاً کشورهای آسیای میانه غذاها و طرز
پختشان شبیه هم است همین طور کشورهای اروپایی و آمریکایی.
آشپزی ایرانی یکی از کاملترین ترکیبات غذایی در جهان و آسیا را شامل میشود.
آشپزی ایرانی بسیاری از غذاهای کشورهای حوزه خاورمیانه همچون کشورهای ترکیه،
ارمنستان، گرجستان، جمهوری آذربایجان و عراق را تحت تاثیر قرار داده است.
خورشها و آشهای ایرانی نشان میدهد که به طور سنتی زنان ایرانی با شناختی
دقیق از مواد غذایی و ترکیب آنها با یکدیگر برای غنیتر شدن هر چه بیشتر غذاها،
به بازده خوبی دست یافتهاند. ترکیب گروههای غذایی گوناگون غلات، حبوبات،
سبزیها و پروتئینهای گیاهی و حیوانی در همه خوراکها دیده میشود. غذای ایرانی،
به علت وجود فرهنگ غنی ایران و اقوام مختلف از تنوع خاصی برخوردار است که کمتر
فرهنگ یا کشوری چنین ویژگیهایی دارد. ایرانیان مزههای جدید را با ترکیب کردن
مواد غذایی به خوبی یافتهاند.
در تاریخ افسانهای ایران آمده است که پختن خوردنی از دوران پادشاهی ضحاک آغاز
شد. پیش از آن شیطان به این هنر آشنایی داشت و انواع آشها و اباهای خوش و
خوردنیهای لذیذ را میپخت. از میان نوشتههایی که از زبان پهلوی در دست است در
رساله دلکش خسرو کواتان و ریتک (خسرو و ریدگ) نکاتی دربارهٔ خورشها و
خوردنیها و شیوهٔ بکار بردن و چگونگی آنها در دوره ساسانی به دست میآید که در
تنظیم تاریخ آشپزی در ایران مآخذ معتبر است. نام بسیاری از طعامهای ایرانی و
اصطلاحات طباخی که معرب کرده شده است در کتابهای زبان عربی دیده میشود. در
زبان عربی کتابهای چندی در زمینهٔ آشپزی وجود دارد که با پخت و پز ایرانیان بی
ارتباط نیست چه از حیث اصطلاح و واژه میان این دو دسته شباهتهایی دیده میشود.
این امر احتمالاً به این سبب بوده است که در دستگاههای دیوانی و اداری خلفای
عباسی تعداد زیادی از ایرانیان دخیل بودند و طبعاً آداب و عادات آنان در زندگی
اعراب نفوذ کرده، از جمله روش آشپزی ایران در زمان عباسیان مورد توجه قرار
گرفته است. در زبان فارسی ۴ کتاب مستقل در آشپزی شناخته شده است که عبارتند از:
کارنامه در باب طباخی و صنعت آن تألیف حاجی محمدعلی باورچی بغدادی از عصر شاه
اسماعیل
مادةالحیوة از نورالله آشپز شاه عباس
«نسخه شاه جهانی» این کتاب در دوران پادشاهی شاه جهان (۱۰۲۷-۱۰۶۸) از پادشاهان
مغولی هند تألیف شده است.
«کارنامه» تألیف نادرمیرزا نویسندهٔ کتاب تاریخ تبریز است که در عصر قاجار
نوشته شده است.
طرز آشپزی ایرانی با شیوهٔ آشپزی کشورهای افغانستان، تاجیکستان، جمهوری
آذربایجان، ارمنستان، عراق و ترکیه همانند است.
صبحانه از جمله غذاهای اصلی در فرهنگ ایرانی است. عدسی، حلیم وکله پاچه از مهم
ترین غذاهای مخصوص صبحانه میباشد که در ایران طرفدار زیادی دارد و در ایام
تعطیل مردم ترجیح میدهند از آنها استفاده کنند، ترکیب مناسبی از غلات (گندم)
و حبوبات (عدس) و همچنین گوشت سفید (موجود در حلیم که معمولاً گوشت بوقلمون
است) به اضافه مقادیری روغن خوراکی است. حلیم در فصول سرد بسیار مورد استقبال
قرار میگیرد. یکی از غذاهای سنتی ایرانی کله پاچه است.
غذاهای دیگر مورد استفاده توسط ایرانیان چای و شیر و خامه. تخم مرغ آبپز، خیار
و گوجه تازه. نیمرو و سبزی خوردن. لوبیا چیتی یا عدسی یا حلیم. استفاده ازحلوا
ارده (بویژه درفصل سرد) و پنیر. شیربرنج و آب میوه فصل. فرنی، کره و مربای
هویج. ساندویج مرغ یا تخم مرغ، سبزیجات مانند کاهو و میوه. مصرف آب میوههای
طبیعی بویژه پرتقال یا میوههایی که ویتامین ث دارند – نان و پنیر، خرما یا
گردو.
قالب وبلاگ آشپزی : قالب وبلاگ آشپزی,قالب آشپزی,قالب وبلاگ اسلاید شو آشپزی,قالب وبلاگ قالب وبلاگ اسلاید شو آشپزی